(kindle or Pdf) I humburi ✓ Fatos Kongoli – Epub, DOC and Kindle eBook free10 thoughts on “I humburi

 1. says:

  If you happen to be writing a dissertation called “Artistic Representations of Life Under Communism” you definitely want to read this book If you are just looking for entertainment you probably don’tThesar Lumi our narrator is indeed a loser At age 40 he’s an alcoholic still living with his parents and working dead end jobs when he works at all The initial setting is Albania in 1991 but most of the book relate

 2. says:

  I humburi Rrëfim mbi një të çmendurRomani ‘I humburi’ është një pasyrë e artë dhe tronditëse e shoërisë autoritare tiranike e

 3. says:

  Unë kam lindur në 1992 dhe fatmirësisht nuk kam jetuar asnjë vit në komunizëm Kam lexuar libra të Kadaresë Vehbiut Petro Markos etj në përpjekje për të parë disa këndvështrime ndaj komunizmit por ky

 4. says:

  Liber i mrekullueshem prekes deri ne dhembje Kongoli di ta perdori gjuhen per te shprehur anet me te errta te mendjes skutat ku prehet dhembja deri ne perhumbim Nje nga anet me te zymta e meskine te komunizmit shfaet ne kete liber e sesi preket e shpernahet si plage ne te gjithe shoerine e saj ne teresi Wonderful book for those who are interested in the effects of communism in Albania To be read in the orgini

 5. says:

  Jo libri me i bukur ne bote por eshte historia reale e jetes ne Shiperi ku njerezit ishin te humbur te deshtuar dhe pa integritet Partia dhe diktatura u kishin marre gjithcka madje edhe deshiren per jete dhe c'eshte edhe me trishtuese eshte fakti se si shprese shihej vapori i mbipopulluar e te onte drejt brigjeve te Italise Frika e s'mund te mbeshteteshe as ne familjen tende e lere me larg flet per nje intelegjence sk

 6. says:

  Ky roman pasyron kohen e shoërisë tiranike në Shipërinë komuniste Kongoli perdor nje stil shum interesant te te shprehurit te dhimbjes jo asaj te dukshmes por asaj e sherben si motiv i ekzistences tone Asaj e nuk na lejon te s

 7. says:

  One of the best novels of the post Communist Albania from one of the best contemporary Albanian writers

 8. says:

  Një roman i mrekullueshëm mënyra e shkruajtjes dhe gërshetimi i kohërave në jetën e Thesar Lumit si dashamirëse e filmit ë jam më shtyri të mendoj për rrjedhën e filmit Momento të Nolanit Një roman shumë origjinal dhe trishtues ku çdo fae ma brente zemrën më shumë se tjetra Thesar Lumi ngrit v

 9. says:

  This is the first book in my reading tour of Albania and while the story itself was fairly interesting this was the first book I've read where it felt like the translation itself was making the story difficult to read

 10. says:

  Ne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Summary Ò PDF, DOC, TXT, eBook or Kindle ePUB free ´ Fatos Kongoli

An impassioned indictment of government oppression this novel follows the fortunes of Thesar Lumi a laborer living under communist rule in Soviet controlled Albania At the center of the story is a crucial decision Lumi makes in the last days of the Second World War he h. I humburi Rr fim mbi nj t mendurRomani I humburi sht nj pasyr e art dhe trondit se e sho ris autoritare tiranike e deri edhe jo njer zore n Ship rin komuniste M shum se nj tregim p r nj sho ri t caktuar ky rr fim ilustron se si funksionon nj sho ri e cila ekzistenc n e saj e bazon n frik dhe bindje Nj analiz e till vlen p r t gjitha koh rat e p r t gjitha sho rit Recensionin e plote te romanit mund ta lexoni ne linkun poshte

Review I humburi

I humburi

As a chance to leave Albania on a refugee ship headed to Italy but at the last moment he disembarks and returns home to his village As it happens he has chosen a grim existence To survive he is forced to work in a concrete factory from which he watches friends and famil. Ky roman pasyron kohen e sho ris tiranike n Ship rin komuniste Kongoli perdor nje stil shum interesant te te shprehurit te dhimbjes jo asaj te dukshmes por asaj e sherben si motiv i ekzistences tone Asaj e nuk na lejon te shkoitemi nga toka ametare te harrojme dheun e mbulon njerzit tane te dashur e te krijojme pae me vetveten Gjithashtu ikjen e shumedeshiruar nga Shiperia shpesh here e pare edhe si krim ndaj shoerise sikur te mos ishe kjo nje deshire individuale e cdokujt autori e pasyron ne menyre perfekte Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesonim

Summary Ò PDF, DOC, TXT, eBook or Kindle ePUB free ´ Fatos Kongoli

Y members run afoul of repressive new laws But even as the book skillfully depicts the slow suffocation of a whole society it also celebrates the moments of love and hope that sustain the people and holds out the possibility that Lumi may have been right to remain at ho. Nj roman i mrekulluesh m m nyra e shkruajtjes dhe g rshetimi i koh rave n jet n e Thesar Lumit si dashamir se e filmit jam m shtyri t mendoj p r rrjedh n e filmit Momento t Nolanit Nj roman shum origjinal dhe trishtues ku do fae ma brente zemr n m shum se tjetra Thesar Lumi ngrit veten duke e p rulur ishte nj sh nim i imi n fillim t librit dhe ashtu mbeti deri n fund